Efecte secundare ale tratamentului cu laser
Efecte secundare ale tratamentului cu laser pe care ar trebui sa le stii
Cresterea excesiva a parului si parul in locurile nedorite a fost tot timpul o problema pentru femei si barbati deopotriva. Cheltuim sume considerabile si petrecem mult timp indepartand parul nedorit. Metoda traditionala de indepartare a parului cum ar fi rasul, epilatul cu ceara sau depilatoarele sunt dureroase, scumpe sau consumatoare de timp.
Tratamentul cu laser este folosit in scop cosmetic in ultimii 10 ani si popularitatea lui creste in continuare. Functioneaza foarte bine pe fata, barbie, maini si restul corpului. Este folosit in toata lumea si te scapa permanent si cu riscuri minime de parul nedorit.

Cum functioneaza tratamentul de indepartare a parului cu laser?
Laserul emite o unda de lumina care penetreaza pielea pana la radacina firului de par si o distruge. Este eficient pentru toate tipurile de piele, foliculul afectat nu se va mai reface si parul nu va mai creste pentru mult timp in acel loc.
Tratamentul este relativ sigur. Procedura se potriveste cel mai bine persoanelor cu pielea deschisa si parul inchis. Nu functioneaza pe parul alb, gri, roscat deschis sau blond. E nevoie de cateva sedinte pentru a indeparta tot parul dorit.
Pielea nu este afectata in urma acestui tratament pentru ca pielea se raceste mai repede decat foliculii de par. Tratamentul se incheie cu aplicarea unei creme care raceste pielea si minimizeaza riscurile.
Tratamentul pentru fata si subrat dureaza in jur de 15 minute. Pentru alte zone, tratamentul dureaza in jur de o ora.

Efecte Secundare
Desi procedura este relativ sigura, sunt cateva efecte secundare pe care trebuie sa le stii inaite de a te programa la o sedinta:
Folosirea laserului pentru indepartarea parului produce multa caldura pentru a arde radacina parului. Acest lucru poate arde pielea daca nu este folosit corect. Acest efect secundar este mai frecvent la pacientii cu pielea mai inchisa la culoare, pentru ca pielea inchisa absoarbe mai multa caldura.
De cele mai multe ori aceste arsuri sunt superficiale si se vindeca rapid.
Laserul poate cauza hiperpigmentatie sau hipopigmentatie.
Hiperpigmentatie este atunci cand pielea devine mai inchisa la culoare. Tratamentul cu laser stimuleaza productia de melanina.
Hipopigmentarea, pe de alta parte, se refera la deschiderea la culoare a pielii dupa tratamentul cu laser. Absorbtia luminii de laser poate opri productia de melanina, ducand la pierderea pigmentului.
Este important ca ochii sa fie protejati pe parcursul tratamentului. Mancarimile sunt, de asemenea, unele dintre efectele secundare ale tratamentului cu laser dar dispar dupa o perioada.
Pielea devine rosiatica si poate prezenta umflaturi cateva zile dupa tratament, dar aceste efecte se vor retrage.
Este considerata normala si o usoara amorteala impreuna cu o usoara durere dupa tratamentul cu laser dar, la fel ca si roseata si umflaturile, dispar in cateva zile.
Avantajele tratamentului cu laser
Cel mai mare avantaj este ca vei scapa de parul nedorit. Parul indepartat cu ajutorul laserului va creste dupa o lunga perioada de timp, in unele locuri niciodata. Desi epilarea cu ceara este metoda cea mai populara de indepartare a parului, laserul are efecte pe termen lung si popularitatea lui este in continua crestere.
Laserul este metoda prin care majoritatea pacientilor au avut rezultate foarte bune, in unele cazuri parul nu a mai crescut deloc.
Indepartare parului cu laser are rareori complicatii. Chiar si cand acestea exista, nu sunt permanente. Orice roseata, durere sau umflatura se va retrage in cateva zile. Clinicile si saloanele profesionale vor face in asa fel incat efectele secundare sa fie reduse la minim.
